Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

50k aan tweets … een verantwoording aan mezelf

Door Roosvanvugt op 24-05-2011 om 12:40 | Aantal keer bekeken: 18,786

Vanochtend tweette ik over dat ik zuinig moest zijn met mijn tweets vandaag. Ik schuurde bijna tegen het magische aantal van 50.000 tweets aan en had mezelf voorgenomen iets te doen met deze 50.000ste tweet. Natuurlijk veel reacties over het aantal tweets… Het zijn er veel, ik weet het. En ja, tuurlijk gaat het om de inhoud en niet om het aantal en andere inkoppers waar ik het allemaal roerend mee eens ben.

En toch wil ik mezelf verantwoorden. Niet alleen naar mezelf maar ook naar jullie. Want ik tweet veel omdat ik mensen mooi vind, ik reageer, ben gek op die interactie en te zien wat mensen beweegt. Andere twitteraars helpen met hun #durftevragen tweets. De vacature die ze hebben openstaan retweeten. Als iemand tegenspoed heeft een hart onder de riem steken (tweepcare). Je krijgt er een wederkerigheid mee op gang die ik bij andere sociale netwerken niet zie en niet voel.

Dat heeft me gebracht tot een hele mooie groep van bijna 4200 volgers en die volgers zijn belangrijk om die interactie op gang te houden. En zo is het circeltje rond…

Jim Stolze (@jimstolze) liet mij 2 jaar geleden dit filmpje zien. Nog steeds vind ik deze pakkend. Geniet hiervan en blijf tweeten!

 

10 reacties op 50k aan tweets … een verantwoording aan mezelf

 1. Tess Doucet

  Love that! Hardop lachend zit ik hier, soms de lone nut, soms de 1st follower, soms op een holletje aan het eind – en nu ben ik ontroerd.

  Prachtige film. Zo nu ff retweeten.

  Thumbs op Roos!

 2. @danwet

  Mooi geschreven Roos, and so true!

  Ik vind het leuk je te volgen, je IRL ontmoet te hebben (maakt het volgen weer leuker) — en wát een geweldig filmpje! Thx! #thepoweroftwitter

 3. Gordon Lokenberg

  Hi Roos,

  Ik weet nog, vroeger toen @stephenbrunner mij vertelde, we hebben Roos van Vugt aangenomen, ken je die?

  Nu 2,5 jaar later, en of ik die ken #hero, je hebt aardig wat te weeg weten te brengen in het Hollandse twitterlandje, waarvoor niets dan lof en hulde!!!

  Tot de volgende tweet!

  @gordonlokenberg

 4. Jim Stolze

  Wat een eer dat je mijn naam noemt. Ik liet het filmpje destijds zien op een congres waar jij overigens de show stal.

  In die zin kunnen we elkaar een handje geven.

  Congrats!

 5. @djaantje

  Mooi geschreven! filmpje is geweldig goed en soms erg herkenbaar! Ik heb weer inspiratie voor mijn blog in de nieuwsbrief op het werk 😉
  Thanks!

 6. Jennifer

  Kudos, Roos. Je bent een pracht voorbeeld, en hebt van Deloitte een inspirerend werkgeversmerk gemaakt > resultaat…Ik, ook moeder van een tweeling (1.5 jr), ben in de running voor de functie van Marketing Manager bij Deloitte!

 7. @GJBos

  Roos,

  Via twitter leren kennen. Ik vind je een voorbeeld als ik zie hoe veelzijdig je twitter kan gebruiken. Liefde, tips, kennis en vragen. Ik zie ze allemaal voorbij komen. Dus de volgende 50K zal voor jou geen probleem zijn.

  Ik zie je bij de koffie! Die gaat er echt van komen. 😉

 8. Geert-Jan Waasdorp

  @roosvanvugt,
  Bij de training van e-recruitment vragen we altijd om een inspirerend personal brand te noemen…. Voilà….Roos van Vugt. Ik heb ze niet alle 50.000 gelezen, maar leuk waren de meeste wel. Keep on tweeting

 9. Yolanda Veenendaal

  Roos,

  éen woord: PUUR!

 10. Meulesteen

  Goed verhaal! Bedankt voor het filmpje even op Yammer geplaatst ben benieuwd naar de reacties.

 

Laat een reactie achter