Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

Deloitte en Yammer

Door Roosvanvugt op 09-05-2011 om 22:55 | Aantal keer bekeken: 26,810

Yammer logo

Internal social. Kennisdelen onderling met collega’s. Als we dat goed doen is de stap naar (extern) social media voor de rest van onze organisatie nog makkelijker. Afgelopen week heeft ons bestuur en vooral onze CEO weer het lef gehad om zijn nek uit te steken:

Persbericht:

Deloitte lanceert eerste Yammer-cast

Social media nu ook intern een belangrijk communicatiemiddel

Rotterdam 27 april 2011 – Met inmiddels ruim tweeduizend gebruikers op Yammer heeft Deloitte er een belangrijk intern communicatiemiddel bij. Yammer is een laagdrempelig medium om met elkaar kennis te delen. Het bestuur van Deloitte organiseert de eerste corporate webcast via Yammer. Onderwerp van deze eerste Yammer-cast is de nieuwe strategie. Social media is met het gebruik van Yammer nu volledig geïntegreerd in de organisatie.

“De strategie van onze organisatie is van belang voor iedereen, aldus Roos van Vugt, Social Media manager bij Deloitte, en ook ieders mening is van belang. Zo ontstond het idee om via Yammer input te vragen aan alle medewerkers. Tijdens de Yammer-cast worden real time vragen gesteld, deze worden ook direct beantwoord door het Bestuur. Het is een relatief eenvoudige, laagdrempelige en persoonlijke manier om veel mensen in een keer te bereiken. Daarbij heeft naar ons weten nog geen enkele CEO op deze wijze input gevraagd op de strategie. “

Deloitte koos voor deze manier van communicatie omdat veel medewerkers dagelijks bij de klanten zitten. Het is heel lastig om deze mensen bij elkaar te krijgen, laat staan ook direct met hen in gesprek te gaan. Het is persoonlijk, transparant en tegelijkertijd ook heel effectief omdat je er een grote doelgroep direct mee aanspreekt.

“Met de komst van nieuw generaties en het‘nieuwe werken’, waarbij mensen steeds meer thuiswerken en op verschillende locaties, zijn nieuwe vormen van communiceren nodig. Social media passen daarom bij de nieuwe generatie Deloitte collega’s en het ‘nieuwe werken’.” Vult Roos van Vugt aan.

Over Social media binnen Deloitte

Deloitte heeft sinds drie jaar accounts op Hyves, Facebook, LinkedIn, Twitter en YouTube. Daarnaast wordt actief geblogd en zijn er ruim 2.000 medewerkers op Yammer aangesloten. Deloitte heeft zich hiermee onder andere op de arbeidsmarkt onderscheidend gepositioneerd.

 

11 reacties op Deloitte en Yammer

 1. Lennart

  Wat een prachtige site heb je!!!

 2. sebastiaan Lindenhof

  Veel blogplezier toegewenst Roos!

 3. Femke Dekker

  Like it very much!! Interessant concept

 4. Harjan Wiersma

  wow, ziet er goed uit!

 5. Chris

  Hi Roos,

  Keurig hoor. Vroeg me 1 ding af: is er een specifieke reden waarom je alleen voor Linkedin en Twitter als media gekozen hebt waarmee je artikelen kan delen?

  Hartelijke groet uit Noord,

  Chris

 6. Wouter

  Is ie dus live gegaan op je verjaardag? Mooi hoor. Goed kado 😉

  en voel vooral geen verplichting tot bloggen ….nu je zelf een blog hebt.

 7. Raoul van Heese

  Sjapo! Mooie looks & feel…. naar verwachting 🙂

 8. Marc Drees

  Krijg nou de hik! De dame die sneller tweet dan haar schaduw maar geen zinnen van meer dan 140 tekens lijkt te kunnen maken heeft nu ineens een eigen site! En volgens Twitter verwacht ze ook nog eens een reactie van mij op dezelfde dag dat die site live gaat! Terwijl ik vaak maanden moest zeuren om een blogje van haar hand…

  Ja, onze social lady heeft bijzonder weinig geduld. En om toekomstige blogjes van haar hand niet voortijdig te elimineren laat ik dus toch maar een reactie achter.

  Maar ik wil hier dus wel voortaan minstens 1 keer per dag een posting zien verschijnen die meer dan 140 tekens lang is! Anders had je natuurlijk beter een Tumblr blog kunnen nemen. En natuurlijk geen persberichten herkauwen…

  Dus morgen een eerste, echte, unieke, nieuwe, nergens anders te lezen posting van de social goeroe van Deloitte? Ik weet niet of ik vannacht wel kan slapen..

 9. Maike

  Die Roos! Super hoor!
  Nu kan ik dat gezamenlijke boek natuurlijk écht op mn buik schrijven…
  Succes! Ik volg je! (lekker bekkende url ook!)
  Maike

 10. Pingback: Enterprise Social Networks

 

Laat een reactie achter