Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

Mijn nieuwste verslaving… G+

Door Roosvanvugt op 17-07-2011 om 22:05 | Aantal keer bekeken: 13,046

Google+ mijn nieuwe verslaving…

Sinds 3 weken heb ik er een nieuwe verslaving bij … Google+ de jongste telg onder de social netwerken. De groei van de huidige betafase is enorm, in nog geen maand tijd zijn er meer dan 10 miljoen Gmail-gebruikers live op dit netwerk. En in die periode zijn ongeveer een kleine 700 gebruikers mij op Google+ gaan volgen. Aanvankelijk was ik huiverig, want met de Buzz en Wave vergissingen van Google nog vers in mijn geheugen, zag ik het niet zitten. Daarnaast, ik gebruik al alle andere social netwerken en ben ik eeuwig trouw aan Twitter en dan nu er nog een bij?

Maar wat is Google+ en wat heb ik eraan? Simpel gezegd is Google+ het sociale netwerk van Google. Ten op zichte van andere sociale netwerken is dat Google+ de nadruk legt op het scheiden van verschillende groepen contacten. Dat gebeurt via de zogenaamde circles, waarbinnen je je volgers kunt indelen naar groepen oftewel segmenteren. Kijk en daar gaat het voor de recruiters bijzonder interessant te worden. Want nog geen ander social netwerk heeft op deze manier van indelen van volgers kunnen neerzetten.
Hoe ziet dat er dan uit:

Je kunt je voorstellen dat je circles kunt maken op vakgebieden of specialismen. En dat je heel gericht berichten kan gaan versturen naar je volgers en wellicht kandidaten voor jouw posities. Dus dat maakt je boodschap relevanter (dat betekent dus niet: vacatures ‘spugen’). Niet social? Want immers we moeten het ook over andere zaken hebben, dan kun je die persoon ook in een grotere groep (bij mij heet diegroep ‘following) zetten en voor die groep kiezen als je een algemene boodschap hebt. Want je kan een persoon in meerdere circles zetten.

+1 is het nieuwe liken
Buiten de cirkels heeft Google+ nog een paar andere mooie features’. Interessant zijn de ‘Hangouts, waarin je kunt videochatten met een groep. Video gecombineerd met chat worden door velen als de ‘killer’ gezien om gebruikers zo lang mogelijk aan je te binden.
Je kunt op Google+ allerlei zaken delen, vergelijkbaar met Facebook. Je kan wederom reageren en de berichten waarderen. Op Facebook heet dat ‘Like’, op Google+ heet dat “+1″. Dit gedeelte lijkt afgekeken van de concurrentie. Bijzonder is dat je berichten en reacties na plaatsing kunt bewerken, iets wat bij bijvoorbeeld Twitter en Facebook niet kan.
Ondertussen zorgen ze bij Google dat door de feedback (crowdsourcen) een en ander nog slimmer wordt. Ik ben oprecht enthousiast en merk dat er al best veel usual suspects uit het arbeidsmarkt- en recruitmentvak een account hebben.
Wanneer ga ik jou daar tegenkomen?

 

7 reacties op Mijn nieuwste verslaving… G+

 1. Carlo

  Kom je graag tegen alleen op dit moment verlenen ze me geen toegang.

  Kan het natuurlijk ook lief aan jou vragen 🙂

 2. karin r.

  ik vergeet google+ zelfs …

 3. Bastiaan

  Je moet toch uitgenodigd worden om op Google+ te mogen? Helaas nog nooit eentje ontvangen…

 4. Marcel Rietveld

  Ik mis de Google+ button onderaan je artikel…:)

 5. Iris Aben (@IERresistible)

  Mooie blog Roos !

 

Laat een reactie achter