Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

Mijn weekend (parttime) ava

Door Roosvanvugt op 14-10-2011 om 23:14 | Aantal keer bekeken: 30,101

Juul en ik

LOL in werken
Zo’n zes jaar en nog wat maanden ben ik met social media bezig en sinds bijna vier jaar twitter ik. Met veel lol en ik wil bijna zeggen met veel toewijding. Maar zo belangrijk is Twitter en dus ook andere media ook weer niet in mijn leven. Er zijn andere zaken. Andere zaken als mensen die me raken, die hulp nodig hebben of andersom weer voor mij klaar staan. Nu moet en wil ik zeggen: vooral mijn vier kinderen.

Pensioenadviseur
Hard werken past bij mij, zeer hard werken misschien nog wel beter. Ik ken die kant van mijzelf na een dikke vijftien jaar werken. En ik ben er nog lang niet, volgens mijn pensioenadviseur en onze overheid ben ik zelfs pas halverwege. Dus heb ik besloten: ik ben zuinig op mijzelf. Op mijzelf en op de belangrijkste mensen om mij heen: mijn gezin: mijn 4 kinderen en die ene man waarmee ik dit alles doe.

Die afgelopen vijftien jaar heb ik, bijvoorbeeld als HR Director bij Monsterboard.nl, al redelijk veel mensen gezien die opbranden of vastlopen etc. Meestal in hun eigen ambities. En hoe paradoxaal, het waren en zijn altijd die meest gedreven medewerkers. Het zijn de mensen met hart voor de zaak, met hoge verwachtingen of soms die thuis ontvluchten, omdat ze daar de rust niet kregen die ze zo hard nodig hadden.
Met en zonder ARBO diensten hebben we ze verder geholpen. Maar ik heb ook velen van hen in mijn eigen hersenkwabben opgeslagen. Werken is mooi, maar leven nog veel mooier.

Werk is een hobby?
En hoe gaaf is het als werken niet als werken voelt? Dat lijkt heel cool en is het ook, maar daar heb je zelf de regie over. Steeds meer collega’s, Deloitters, komen online. Dat is goed, dat is ook mijn streven: van 4500 medewerkers 4500 merkwerkers maken.
Maar ik ben naast mijn social media ‘vak’ (ik chargeer het) ook nog datgeen wat ik boven beschrijf, mijzelf, moeder en daarnaast nog zo veel meer. Afgelopen maanden heb ik bemerkt dat door het wisselen van mijn ava op mijn parttime dag op vrijdags, collega’s en anderen met wie ik samenwerk herkennen of ik vrij ben of niet. Het is een soort –out of office- geworden.

Scheiden
Het is geen harde lijn tussen prive en werk. Want ook in het weekend – en avonden plaats ik statusupdates op Linkedin en meng ik me in dialogen op diverse communities. Tweet ik me soms suf over Deloitte en Google plus ik wat raak over social media. En toch.. dan is het meer van mijzelf. Door die ene stomme ava. Raar maar waar, het helpt mij, om mijn prive-werk zaken op een bepaalde manier toch te scheiden.

 

19 reacties op Mijn weekend (parttime) ava

 1. Marjanke

  You go girl!!! Wederom mooi geschreven en zo ontzettend waar!
  Fijn weekend 🙂

 2. Seb

  thumbs up voor een van de meest sympathieke Out of Office meldingen op het internet 😉

 3. Cosima

  Mooi verwoord! Vraag me nog steeds af hoe je alles combineert en voor elkaar boxt. Ik volgt je berichten, je inspireert me en ondertussen leer ik van je. Leuk en respect hoor!

 4. ron

  ik heb jouw avatar switch voor het weekend al te vaak gebruikt in uitleg over social media.
  ** de wereld is mooier met jou**

 5. @AlbertKooijman

  Mooie staaltje sociale innovatie Roos! “Out of office Ava” – zeker binnen een grote organisatie als Deloitte. Ofwel “state of mind(set)”. En nu genieten van de vakantie!

 6. Hermannus

  Ik kan me van harte (en uit mn hart) aansluiten bij bovenstaande reacties, vooral die van Ron en Albert!
  Keep it up!

 7. Gert Jan Bos

  Om weer te beginnen met herkenbaar is niet mijn bedoeling toch doe ik het weer. Social Media is 24/7 voor iedereen. Omdat je zo hard werkt en dus ook bekende BNSM-ster aan het worden bent, vraag ik af “hoe doet ze dat?”. Je weekend is voor jou en je gezin. Sorry dat ik je nu in je weekend ook weer lastig val met een commentaar waar je misschien helemaal niet op zit te wachten. Ik zag boven aan de blog je weekend ava, vandaar.

  Wat je hierboven beschrijft ondersteun ik helemaal. Zelf heb ik op twitter 2 accounts. Vaak krijg ik de vraag waarom ik dat op die manier doe. Bovenstaande is in mijn geval daarom niet van toepassing. Ik ben op twitter met 2 gezichten, maar wel beide persoonlijk en aanwezig. Misschien een idee voor jou?

 8. Marc

  Eigenlijk is ‘out of office’ een heel gedateerde term. Wat je met die ava-change aan mij met name laat zien is dat je een mens bent. En dat mag van mij zelfs 24/7. 😉

 9. Jan Mulder

  Mooi geschreven. Het leest ook alsof jij je moet verantwoorden. Over het waarom van verschillende ava’s.

  Zoals ik je ken, ben jij wel de laatste die je zou moeten verantwoorden. Ja, er zijn er 5! Maar de rest, beslist niet.

  Met name door social media lijkt het alsof we alles mogen en moeten weten, dat technologie ons slimmer maakt of dat we er gelukkiger van worden. Maar het tegenover gestelde gebeurt. Stromingen als ‘shared destiny’ en ‘metamorphorsis’ zijn onbekend voor velen. Laat staan dat ze zich als artiest kunnen manifesteren.

  Jij (h)erkent het.

  Big Hug,
  Jan

  • geen verantwoording eerder een uitleg. Eeen Twitteraars vroegen mij gsiteren waarom ik op vrijdags een weekendava gebruik. Het is een knipoog naar mijn parttimedag maar merk steeds meer dat collega’s er ook echt rekening mee houden. Helpt (een beetje) bij die #worklifebalance

 10. @danwet

  ‘Als werken niet als werken voelt’, zei ik dat laatst niet tegen je? Mooi stuk Roos en volledig eens; er zijn veel belangrijkere dingen in life. Verbinding tussen mensen en je gezin zijn niet alleen ‘in het nu’, maar voor altijd! Al heb je me nog steeds niet om voor een weekendava 😉

 11. Sinette hesselink

  Les 4! 😉 ik wens je een wolkenloze hemel dit weekend. Een lieve groet ook aan de 4+1

 12. Ivar

  Het ‘probleem’ met jouw weekend ava is dat veel apps gewoon de oude ava laden omdat die in de cache staat. Het duurt soms tot zondag voordat die weekend ava zichtbaar is bij mij (ik lees het altijd ergens in je berichten dat je iets gewijzigd hebt). En die doordeweekse ava is ook niet echt zakelijk.

  Wat me ook opvalt is dat je Twitter gedrag niet fundamenteel verandert in het weekend: nog steeds zakelijke tweets, dus echt out of office is het ook niet.

  Verder vind ik vooral dat je niet moet laten afleiden door mensen die vinden dat je het anders moet doen. Als jij er blij van wordt…

  • Er is geen ‘probleem’ maar wel een uitdaging op mijn pt dag niet veel werkgerelareerde vragen te krijgen. Het gaat hier dus niet om wel of niet zakelijke tweets in het weekend. Die ik idd en schets ik ook in laatste alinea.
   Die cache is wel jammer gek dat daar geen oplossing voor is.

 13. Fred

  Of je met de weekendAva een reele scheiding aanbrengt tuusen werk en prive valt te bezien lijkt me. Zeker als je zelf via social media gewoon doorgaat in het weekend.
  Wat je zeker laat zien is dat je meer bent dan alleen een hardwerkende vrouw en net als veel andere social media gebruikers vind ik juist dat prachtig; de mens achter de social media gebruiker.

 14. Lode Broekman

  Goed verhaal weer, goede boodschap. OOO AVA.

 15. Tadek

  Goed begrijpelijk verhaal.

 16. Pingback: Automatisch je Twitter-avatar wijzigen op vooraf ingestelde tijden | Twittermania

 

Laat een reactie achter