Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

Van medewerkers merkwerkers maken

Door Roosvanvugt op 04-04-2012 om 15:55 | Aantal keer bekeken: 8,921

Vanochtend tweette Rik mij een link over branded content. Ik vroeg/vraag me af waarom er nog steeds zo weinig, online althans, echte organisatieverhalen naar buiten gebracht worden?

Consumenten, doelgroepen, of beter gezegd mensen, zijn primair geïnteresseerd in het verhaal dat achter je bedrijf of product zit. Waarom heb je iets in de markt gezet? Wat gebeurt er op een dag binnen je bedrijf? Enzovoort. Dit soort verhalen kunnen makkelijk en geloofwaardig(er!) via medewerkers van een bedrijf verteld worden, dat heeft meer effect op gedrag en daarmee op koopintentie.

Vertellen wat mensen graag willen horen, is niet geloofwaardig, daarmee loop je snel aan de unieke kracht van je eigen merk en identiteit van een organisatie voorbij. Want het vertellen van een goed verhaal gaat over bewustwording van je eigen merk en of het verhaal zich ook waar maakt in de praktijk. Merkbeleving dus.

Hoe kan het dan toch zo vaak, dat als er een nieuwe product of dienst van een organisatie wordt geintroduceerd, marketeers en bureaus zich beperken tot een (online) actie? Waarom wordt er tegenwoordig, nu we de kracht van social media kennen, niet gebruik gemaakt van de bundeling van bijvoorbeeld alle medewerkers online bij elkaar?

Mooie marketeers en dito bureaus, maak van medewerkers online merkwerkers. Help ze online te brengen (als ze dat al niet waren) en betrek ze bij je marktbenadering, betrek ze bij je communicatie en als je durft nog veel meer…

(Ik blog sinds begin dit jaar voor Adformatie, daar staat deze blog ook)

 

2 reacties op Van medewerkers merkwerkers maken

  1. Debbie Molhuizen

    Dag Roos,

    Nu werkend aan onze nieuwe site, kan ik zeggen dat het ontzettend inspirerend is om de organisatie samen in wereld te zetten. Er ontstaat verbinding, we gaan in dialoog over waarden,we denken na over en delen onze krachten.

    Jouw blog spreekt dan ook meer dan tot de verbeelding. Dank je wel!

  2. Thomas

    Is het nou tweette of twitterde?

 

Laat een reactie achter