Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

van het #Path(je)

Door Roosvanvugt op 30-05-2013 om 21:30 | Aantal keer bekeken: 35,112

Een jaar en nog wat maanden geleden, was Path denk ik een van mijn meest favoriete socials. Klein, een geweldige app met mooie features zoals Instagram die ook heeft. Waar je muziek/film en boeken kunt delen en vooral zielenroerselen.

Path was een klein dagboek. Een dagboek waar ik meer dan elders met gemak ongemak kon delen. Waar ik plaatjes van mijn kinderen deelde. Waarom daar? Het kwam en komt niet op Google terecht en het groepje vrienden dat ik daar had was beperkt. De wet van Dunbar is een van de redenen dat de founders van Path zijn gaan bouwen aan deze social. Als ex-medewerkers van Facebook hebben zij gezien dat je intrinsiek maar een groep van ca 150 mensen/vrienden echt kunt volgen. Dat herken ik ook wel. Zo gebruik ik voor Twitter onder andere lists opdat ik de verschilmakers en echte vrienden niet hoef te missen. Zo maak ik als ik voor een klant werk aparte searches aan.
Echt luisteren, echt volgen en mooie dialogen. Daar draait het om.

Path groeide en er kwamen steeds meer mooie volgers bij. Frank Meeuwsen schreef er een treffend blog over. Maar met die groei ging het voor mij mank: mijn volgers kregen volgers die ook mijn reacties op hun updates konden lezen. Ik werd afstandelijker. Daarnaast kwamen er steeds meer updates en rare features (stickers?! argh terug naar mijn Hyves tijd..!). En veel erger, functioneerde de app vaak niet.

Een app moet het gewoon doen. Punt.

Oh – en zo waren er echt nog wat irritaties. Ik probeer best wel veel socials/apps uit, die delete ik met gemak. Path heb ik dus gisteren verwijderd, daar heb ik voor het eerst over getwijfeld. Deze social heeft wel iets met me gedaan en daarom dus ook deze blog.

Misschien baal ik er wel van…

 

Van het #Path(je) af

 

20 reacties op van het #Path(je)

 1. @henk038

  Ach joh… Binnenkort gewoon terugkomen op path onder de geuzennaam Lady B Sure #incognito

  Doen we net alsof we jou niet kennen en kun je heerlijk ongegeneerd los gaan!

 2. Nathalie

  πŸ™ inderdaad, sad to se you go. Ook juist omdat we daar wel wat meer de diepte ingingen dan op andere platformen. Het voelt nu toch wat afstandelijker. Maar als je je er niet goed bij voelt, moet je het niet doen. Reden te meer om vaker IRL af te spreken πŸ™‚
  <3

 3. Ewout

  Damn. Damn. Damn.

  Bedankt voor de mooie momenten.

  Gaf mij regelmatig hetzelfde bijzondere gevoel als sommige oude communities: zeer persoonlijk, inzichten in het echte leven.

  Daar zal ik altijd behoefte aan blijven houden.

  Tot het volgende gesprek,

 4. Bas Westland

  Hi Roos,

  Maar even hier reageren, want op Path kan het niet meer. Weet nog goed dat ik een jaar geleden aan Rick Mans vroeg: “wat is nou echt een sociaal (!) netwerk, waar je met mensen praat zoals Facebook altijd bedoeld moet zijn”. Wat denk je? “Path” zei ie. En inderdaad daar deelde en deel ik dingen die ik nooit op Feestboek zet. Ook mede onder invloed van jouw – soms … zoek een woord….. – openhartigheid. Inderdaad, sad to see you go. Moeten we toch maar weer eens een bakkie doen Roos.

 5. Mark de Bruin

  Roos, ik snap het. Het was toch even mooi. Groet! Mark

 6. Diana Russo

  We hebben deze discussie al een x eerder gehad πŸ˜‰
  Van het Pathje, (F)Link de weg kwijt,Yammer, G+oed je best gedaan, Flickr maar op

  Ik zal je missen op Path …

 7. Martijn Rijk

  Goed besluit Roos. Keuzes maken hoort ook bij online.
  Ik merk zelf dat ik sommige netwerken ook laat liggen. Path is er daar een van. En om dezelfde redenen als jij schrijft.

  Tot snel online, en offline!

 8. Wilco Verdoold

  Path doet het niet meer, ik kan Roos nergens vinden… Ze is echt weg. Jammer, maar snap het wel.

  Je gaf je echt bloot, zo bloot dat ik me soms schaamde zelf niet meer te onthullen. Zo bloot dat ik bijna niemand meer accepteer op path om zelf vaker openhartiger te kunnen zijn.

  Jammer, op naar het volgende platform met (meer) ruimte voor diepgang en pure emoties. Geef je even een seintje als je iets gevonden hebt? Dan doe ik mee.

 9. Corrie

  He Roos, jammer! Ik heb Path bewust heel klein gehouden, zodat ik af en toe ook openhartiger kan zijn dan elders. Dat lukt denk ik slechts met tientallen volgers, en niet met meer. Vond het heel fijn je daar te volgen, dus nu bedenken waar ik je nu ga volgen πŸ˜‰

 10. Greg

  Ik was je voor :-p

  Ben ik toch eens de trendsetter \o/

 11. Els, je kantoorbuuf

  Zit ik eindelijk op path, is het al niet meer wat het geweest is… Ik loop ook altijd achter…

 12. Lode Broekman

  Dus ik geef het een 2e kans … en jij nokt niet veel later. Lekker dan. πŸ™‚
  Goed dat je kiest. Het moet wel leuk blijven namelijk.

 13. Senol Tapirdamaz

  Bedankt dat je mij een jaar lang een kijkje in je leven hebt gegeven.

 14. Je liefste collega Marloes

  Gefeliciteerd Roos! Ik vond Path al een jaar niet meer leuk. Vanaf nu gaan we weer met elkaar praten en zo πŸ˜‰ Hashtag bijnalunchtijd

 15. Lex

  Aangezien je toch als autoriteit mag worden beschouwd zullen veel mensen je voorbeeld volgen en kun jij over een tijdje gewoon weer terugkeren op Path.
  Tot straks πŸ™‚

 16. Bas Hoppe

  Bedankt voor je transparantie en openheid. Ik snap je keuze wel, maar we gaan je wel missen.

  Bas

 17. Hermannus

  Wat Wilco Verdoold zegt, helemaal! Waar ik nog wel eens verstrikt raakte, haalde je me met gemak weer terug op het juiste Path. Mis je er nu al. Maar elke keuze is goed, ook al bedenk je je later. Who knows..

 18. Tomas Jansma

  Helemaal eens Roos,
  Ik was er al twee x eerder mee gestopt en weer terugekomen als een ware verslaafde vanwege het feit dat Path toch Δ—cht anders was – was inderdaad. Een week na jou vertrek heb ik de stekker er ook uit getrokken en guess what? Ik vind het een opluchting met heel af en toe een kleine rilling een koud kalkoentje zeg maar.
  Spreek je elders en liefst in levende lijve.
  Greetzzz, Tomas

 19. AMD

  Ha Roos, zin in een wijntje?
  X AMD

 20. Gert Jan Bos

  Was ik eindelijk ook ergens als een van de eerste ergens bij qua social netwerk…. is de trend nu als weer om als eerste het netwerk te verlaten.

  Jammer dat je Path niet meer ziet zitten en gekozen hebt om dit netwerk te verlaten. Zoals je schrijft vind ik het ook een overzichtelijk netwerk met veel meer interactie en mooie verhalen. Voor mij een reden om nog even dit Path te blijven bewandelen.

  Zelf werk ik op een geheel “eigen” manier op verschillende netwerken en daar zal jij (weet ik zeker) het soms niet mee eens zijn. Erg goed dat jij dat op jouw manier ook doet en de deur op een netwerk sluit. Helder verhaal en een duidelijke keuze. Dat moet ik zeggen.

  Via Path heb ik je weer een beetje beter kunnen volgen en mooie berichten uit je leven kunnen zien.

  Zal ik nu toch een keer in de auto stappen een bij SE een keer die koffie doen? Gaan we samen gewoon een nieuw netwerk bespreken/opzetten/ontwerpen/bedenken/samenstellen/hyveskopen/appsinzetten/etc. Ik heb wel een paar ideetjes πŸ˜‰ Gezellig? Ik hoor het wel.

 

Laat een reactie achter