Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

Liefde

Door Roosvanvugt op 02-09-2013 om 12:03 | Aantal keer bekeken: 37,194

liefde

In de keuken leunde ze wat tegen me aan, daarna trok ze aan mijn shirt. “Mama? Je bent bezorgd he?” Julia zes (ze voegt daar zelf altijd nog een half jaar aan toe), voelde me feilloos aan. Het klopte.

Een kleine maand geleden na een fantastische vakantie  klaagde Wessel, de oudste van onze  vier kinderen dat hij zich niet lekker voelde, dat hij oorpijn had. Even snel met hem naar de dokter, middeltje halen voor een oorontsteking en dan daarna weer naar de zaak.

Maar Wessel voelt zich niet goed en wil slapen. Dan maar thuiswerken. Een paar keer naar hem toegelopen zie ik dat hij flinke koorts heeft, maar hij slaapt gelukkig. Een paar uur later vraagt hij of hij televisie mag kijken, dat mag natuurlijk.

Ventlief komt thuis van werk, de andere drie springen in z’n armen, heerlijk moment! Wessel niet, en terwijl we naar hem toelopen zien we dat hij in een epileptische aanval ligt.

We bellen 112 en worden snel geholpen. Wessel moet mee naar het ziekenhuis want reageert niet goed. Maar rond middenacht wordt hij weer ontslagen. Opgelucht, naar huis is goed. Echter thuisgekomen leggen we hem in zijn bedje en valt hij weer in een aanval, een pittige dit keer en zo staat de ambulance weer op onze stoep.

Een dag later is hij thuis en hebben we Tegretol meegekregen, we lezen de bijsluiter en twijfelen ontzettend of we dit wel willen geven. Wat een troep. Alsof we afgestraft worden voor die twijfel krijgt Wessel paar dagen daarna binnen nog geen 9 uur tijd 3 aanvallen. Bij de laatste aanval loopt hij blauw aan en duurt deze echt te lang. 112 …

In het ziekenhuis krijgt hij valium en Depakine. En veel insuline. Ik krijg er bijna zelf kortsluiting van… Veel gesprekken met kinderartsen, neurologen verder. Wat moeten we en kunnen we doen??

Nu ben ik een aantal weken met zorgverlof. Proberen we de ochtend (kritieke moment voor hem) zo rustig mogelijk op te starten en fiets ik met de kinderen mee naar school. Sta ik ‘s middags op het schoolplein en zet ik thee om de dag van hem (en de anderen) af te laten wikkelen. De naschoolse is opgezegd.

Rust – Ritme – Regelmaat – goed voor de kinderen even kijken of dit bij Roos past, maar ik doe het met alle liefde…

 

 

41 reacties op Liefde

 1. karin r.

  Ik heb het een beetje gevolgd via twitter en dm-de je toen ook. Ze weten nog steeds niet waar het aan ligt?
  Ik hoop voor je zoon en voor iedereen dat het weggaat. Sterkte!

 2. Marlies

  Liefdevol, vol zorgen, zorgend.
  Ik wens jullie veel sterkte en leef mee.

 3. Roos

  Lieve Roos, veel sterkte! Hopelijk wordt snel een (weg te nemen) oorzaak vastgesteld… En laat rust en regelmaat dan maar voor iedereen werken…

 4. Martijn Rijk

  Tjee Roos,
  Ik las het eerder al. Sterkte voor Wessel en jullie.
  Doe alles vanuit liefde!
  Take care.

 5. Rianne

  Jeej Roos, wat onwijs heftig allemaal. De onzekerheid, de zorgen, en dan zo’n klein meisje wat dat allemaal feilloos aanvoelt. Ik kan niets anders doen dan meeleven. Ik hoop met je mee dat de drie R’en hun werk doen en dat dat de aanvallen van Wessel terug gaat brengen. Ik wens jullie heel veel sterkte en wijsheid toe.

 6. Marjolein

  wat een heftigheid… veel sterkte, rust gewenst. Met de liefde komt (is) het al goed!

 7. Peter Becker

  He Roos, Maak er de 4 R’s van (Rust, Ritme, Regelmaat, Roos ) van. Juiste keuze. De grootste rijkdom hebben je nu nodig. Mooi dat de dame het voelt, hoe puur is dat! Heel veel sterkte met elkaar en vooral de kleine grote man.
  Need help? Je weet me te vinden.

  Peter

 8. Tjarko

  x-je Mooi geschreven! De drie R’en… ze blijken niet voor niks te bestaan.

 9. Marc Dubach

  De liefde spat ervan af. En dat moet het beste medicijn zijn! X!

 10. Hanneke van Stokkom

  Heftig Roos, maar zo goed dat je nu even de tijd en ruimte hebt. Heel veel sterkte voor jullie allemaal daar!

 11. jwalphenaar

  Ai wat naar. Goed dat je er voor hem bent.
  Ik wens je enorm veel sterkte en een digitale knuffel!!!

  xx

 12. Erwin Blom

  Mooi Roos, veel sterkte allen!

 13. Stefan Noordhoek

  Hey Roos. Ik herken delen van je verhaal; de schrik, de zorgen, de opluchting, het niet (genoeg) weten, de Depakine 🙂 en het zoeken. Het lijkt me vreselijk om je grote zoon, die je zo goed kent, buiten zichzelf te zien.

  Alle goeds voor jou en de jouwen in deze spannende en zorgelijke tijden. De voormalig collega van mijn ex (lekker vaag verhaal) had volgens mij eenzelfde soort ervaring met een zoon in de puberteit die een periode van enkele jaren volgens mij ook heftige insults heeft gehad. En er weer overheen groeide. Als je zou willen kan ik voor jullie navragen of jullie desgewenst met elkaar in contact brengen. Laat maar weten.

  Alle sterkte en groeten
  voor jullie allemaal

  Stefan

 14. Lena

  Heel veel sterkte lieve Roos!

 15. Erno Hannink

  <3 Rust – Ritme – Regelmaat voor jullie.

 16. Hermannus

  Ondersteun van harte de opmerking van Erno. Hoop enorm voor jullie allemaal, maar vooral voor Wessel, dat zit zich snel mag zetten naar rustiger vaarwater en minder zorgen.

  • waaromniet

   Wauw, heftig Roos. Heel veel sterkte voor jou, jullie gezin en natuurlijk voor Wessel. Hoop dat het snel iets rustiger zal worden.

 17. margreet

  Lieve Roos, lieve Wessel,

  Met pijn in hart en tranen in de ogen lees ik jullie verhaal. Neem de rust en geef veel liefde. Er is maar één ding wat telt…

  Liefs Margreet

 18. Yolanda

  Jeetje Roos, wat een heftig verhaal….sterkte …..voor jullie allemaal.

 19. Tim

  Hoi Roos,

  Wat een heftige en vervelende ervaring voor jullie…….
  Sterkte en succes de komende tijd!

  Tim

 20. Jacob Jan

  Heftig.
  je hebt nu de allerbeste zorg ‘gekocht’ die je maar kunt bedenken. Nu hopen dat het medisch gezien ook eindelijk een keer wordt opgelost, want ik las dat je nog al heen en weer bent geweest voor meer duidelijkheid.

 21. Lori-Lisa

  Je doet het goed, mama. Knuf!

 22. Brendan

  Heel veel sterkte, dat de drie erren jullie allemaal de nodige kalmte en ook plezier brengen.

 23. Ewout

  Vreselijk om dit te lezen – het doet pijn dit te lezen.

  Enorm veel sterkte en liefs voor jullie en vooral voor jullie zoon.

 24. Anne-Marie

  Liefde, heel veel liefde voor jullie. X!

 25. Judith

  Kus voor jou! Heftig meiske!! Op naar betere tijden!

 26. Petra

  Heftig! Sterkte voor het hele gezin en hoop dat de aanvallen van Wessel verminderen / van tijdelijke aard zijn. Veel liefs, Petra

 27. ronald

  Doe en neem alles stap voor stap. Sterkte!

 28. @henk038

  Goed besluit Roos!

  Al met al heeft het veel impact op jullie allemaal. Hoop dat er snel duidelijkheid komt. Zorgen hebben sucks!

  Henk

 29. Steven Gort

  Jhe schrijft een paar kernachtige zinnen die maar nauwelijks de indrukken en emoties van jullie ervaringen kunnen verslaan. Ingrijpend relaas.

  Heel veel sterkte samen!

 30. Jeroen vd Meijden

  Hi Roos,

  Wat een zorgen zeg! Veel sterkte!

  Groetjes Jeroen

 31. Marie-Antoinette

  It’s all About Love Roos! Weet je verhaal vorig jaar te herinneren in #mijnmoment, zo aangrijpend en dan wens je (ook iemand die je niet in het echt kent;-) veel Beterschap! Het is mooi hoe je het deelt en wat je doet is het Liefste, sterkte voor jou & je gezin!

 32. ewd

  Lieve Roos.. sterkte, deze beslissing is naar mijn idee een beslissing die niet anders kan.
  Ook jij vind je weg in de drie r en.. sterkte!

 33. Femke Dekker - ter Meulen

  Jeetje, Roos – volgde natuurlijk al het eea maar deze post ontroerd me. Volg je hart, en dat doe je. Jij voelt het best aan wat goed is nu. Ik denk aan jou/ jullie en wens Wessel het allerbeste! veel liefs Femx

 34. @maaike_s

  <3 voor jullie, hoop op duidelijkheid en verbetering x

 35. Samuel Driessen

  Kon net m’n tranen bedwingen in de trein… Wat een verhaal. Veel sterkte voor jou en je gezin.

 36. Wouter v V

  Jeetje Roos, wat een verhaal. Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid. Sterkte thuis en vooral ook voor Wessel!
  Keep it up!
  Wout

 37. kathelijne

  Heftig om de bezorgdheid over de gezondheid over Wessel te lezen. Fijn dat je de tijd hebt genomen om rust te creëren voor jullie allemaal! Veel liefs en sterkte

 38. Anneliet

  Jeetje Roos, lees nu pas deze blog. Krijg er kippenvel van. Wat een heftige verdrietigheid toch. Wens je veel kracht, liefde en moed voor deze tijd. Snap nu – nog beter – je #vierhetleven
  Xa

 39. Yves Pilet

  Ik las je verhaal en schrok. Dat je kind zoiets overkomt is natuurlijk het laatste wat je wil. Ik wens Wessel, jou en je gezin oprecht veel sterkte toe. Hopelijk is Kotjakje niet elke dag ziek 😉

 

Laat een reactie achter