Blogs, ervaringen, projecten door, van en over Roos van Vugt

 

This isn’t flying, this is falling with style!

Door Roosvanvugt op 03-01-2014 om 14:06 | Aantal keer bekeken: 12,614

Half jaar geleden, zomer 2013. Maar door zijn verjaardagscadeau, dat we hem gisteren hebben gegeven, kwam het beeld terug. Snel opzoeken in iPhoto. Veel scrollen door alle foto’s van Milaan en – bijgaand in de blogpost – gevonden!

We lopen met onze vier kinderen door een drukke stad en het is heet. Een shop-stad, duidelijk te merken aan alle tassen die bloedmooie meisjes dragen alsof er niks in zit. Ik proef de smaak nog van een cappuccino van een dik uur terug, genieten. De kinderen zijn uitgelaten maar manoeuvreren zich moeiteloos langs de andere toeristen en opdringerige straatverkopers.

IMG_3670

In een keer zijn we ze kwijt, maar al snel gevonden. Verlekkerd staan ze met hun neuzen gedrukt tegen een mega, veel te schreeuwerige Walt Disney winkel. “Shit” denk ik nog, niet nog meer shit in huis. Maar ventlief is al om en belooft hun dat ze allemaal iets kleins mogen uitzoeken. Ik ga niet mee, zeg dat ik even wil dwalen in de stad, want weet dat dit soort winkels toch alle energie uit me trekt.

Dikke uur later spreken we af in de mooiste passage van Europa (hoewel die van Den Haag is bijna net zo prachtig!): ‘Passage Vittoria’. Lucas rent naar me toe, laat me trots zijn nieuwste aanwinst zien: Buzz Light Year. Ik wist al dat hij die zou kiezen, het is al bijna een jaar zijn grote held. Hij gooit hem in de lucht en schreeuwt keihard “naar de sterren en daar voorbij!!” En in een reflex maak ik de ¬†foto.

Al wandelend hoor ik hoe hij een veel grotere en duurdere Buzz Light Year had willen hebben. Hoe hij de doos met die pop daarin, tegen zich had aangedrukt en niet los had willen laten. Maar ja die vakantie en alles eromheen was al genoeg, het verwennen begon aan zijn einde te lopen.

2 januari 2014, Lucas & Amelie worden 4 jaar. De grotere, knipperende, sprekende, schietende Buzz Light Year wordt uitgepakt. Hij kan z’n geluk niet op, rukt het inpakpapier en de doos er rap vanaf. Alle knopjes worden ingedrukt en de (originele) Engelse zinnen worden aandachtig opgenomen. Vanochtend liep hij door het huis met zijn nieuwste aanwinst, ik hoorde het woord sucker. Lachend heb ik het ontbijt gemaakt.

How dare you open a space man’s helmet on an uncharted planet? My eyeballs could have been sucked from their sockets!

foto kopie 3

 

 

Eén reactie op This isn’t flying, this is falling with style!

  1. Peter Becker

    Helden voor de held himself. Prachtig

 

Laat een reactie achter